O dezerty se v Augustiniánském domě stará cukrář & kuchař Tomáš Kuchař

4. 4. 2018 -

"Jde mi hlavně o pestrost, kvalitu a jedinečnost ingrediencí."

 

Asi skoro každého napadne, že podle tvého příjmení jsi asi neměl jinou volbu, než se věnovat gastronomii. ☺ Proč sis tento obor vybral?
Ano, nabízí se to tak . Už jako malý kluk jsem se motal v kuchyni, zejména u babičky, když vařila a taky pekla, rád jsem jí pomáhal a docela mě to bavilo. Když jsem se potom rozhodoval, co budu jednou dělat, nabízelo se, že se budu věnovat gastronomii.  Postupem času mě začala bavit i cukrařina a výroba dezertů, v tom se vidím, a to mě baví hodně.

Každý kuchař má nějakou oblíbenou disciplínu.  Která tebe nejvíce baví, kde se nejvíce realizuješ?
To je právě ta cukrařina a pečení, hlavně dezertů, kde se dá kombinovat chuť s fantazií. Jde mi hlavně o pestrost, kvalitu a jedinečnost ingrediencí. Baví mě vymýšlet a zkoušet nové kombinace.

Tome, co bys z jarní nabídky rád doporučil?
Určitě ať hosté ochutnají jarní zeleninový salát s marinovanými ředkvičkami v ume octu a hráškovými lusky zdobený vejcem 63° C. A jako dezert – augustiánský malinový krém na müsli korpusu s konopným crumble a černou zmrzlinou z kozího mléka.

Dá se obecně v gastronomii ještě mluvit o trendech, nebo bylo už všechno vymyšleno?
Ano, určitě dá. Z mého pohledu ještě všechno vymyšleno nebylo. Vývoj technologií má vliv i na gastronomii. Vznikají tak nové kombinace a variace.  Samozřejmě, některé věci netřeba měnit, protože jsou skvělé, tak jak jsou nyní, ale neměli bychom se bránit novým zkušenostem, které mohou přinést třeba ještě něco lepšího a dotáhnout to tak ještě o stupeň výš.

Většina hostů, kteří do Augustiniánského domu jezdí na wellness pobyty má zkušenost kromě á la carte zejména s  gastronomií formou 3-chodového večerního menu. Jak bys ji charakterizoval?
Sestavujeme několika chodové menu tak, aby naši hosté okusili kombinaci toho nejlepšího, co nabízíme. Podstata několika chodového menu tkví v tom, aby na sebe jedinečně chuťově a složením navazovaly jednotlivé chody, ve vzájemné propojenosti a zákazník tak mohl dosáhnout co nejlepšího gurmánského zážitku.  Proto jej i každý den tvoříme nové.

Tak jako minulý rok bude 2x týdně v červenci a srpnu  každou středu a sobotu  grilování na terase za doprovodu živé hudby. Večer bude zahrnovat i nabídku pokrmů a dezertů formou rautu. Na co vše se mohou hosté již těšit?
Mohou se těšit na rozšířenou nabídku nápojů, míchaných drinků, ale hlavně budeme připravovat speciální menu ze surovin od regionálních pěstitelů, v nabídce budou také čerstvé ryby ze sádek a maso z místních chovů.

 

Pzn: Nabídka letního grilování bude určena i neubytovaným hostům. Podmínkou je včasná rezervace.

Rezervace na +420 577 113 673 nebo na  recepce@augustian.cz 

tomáš kuchař

dezert augustiniánský dům

dezert augustiniánský dům

dezert augustiniánský dům

dezert augustiniánský dům