Wellness retreat centre

Výlety v okolí Luhačovic

Nabízíme Vám užitečné informace o možnostech plánování Vašeho aktivního pobytu:

 

Zámek Buchlovice - 42 km

Barokní zámek postavený na úpatí Chřibů nedaleko nedobytného hradu Buchlova připomíná spíše šlechtické sídlo ze slunné Itálie. K prohlídce lákají bohatě zdobené zámecké sály a pokoje s dobovým vybavením, ale také unikátní zámecký park. Rozsáhlý terasovitý park nabízí kouzelné scenérie a je považován za jeden z nejhodnotnějších v rámci České republiky.

 

 

Arcibiskupský zámek a zámecké zahrady Kroměříž (UNESCO) - 55 km

Původně renesanční zámek olomouckých biskupů a arcibiskupů tvoří jednu z dominant Kroměříže. Spolu se zahradami Podzámeckou a Květnou tvoří jeden z největších turistických magnetů Moravy, který byl v roce 1998 zapsán mezi památky UNESCO.

 

 

 

 

Vizovice - 20 km

Leží na úpatí Vizovické vrchoviny. Barokní zámek je proslulý bohatými interiéry a obrazárnou s díly nizozemského malířství. Vizovice prosluly výrobou pálenek. První pálenice se připomíná v roce 1603. Pozdější průmyslová výroba slivovice byla spojena především s obchodní značkou R. Jelínek. Další specialitou tohoto města je výroba figurálního vizovického pečiva.

 

 

 

Zlín - 26 km

Obchodní a průmyslové centrum jihovýchodní Moravy. Významným mezníkem byl rok 1894, kdy vznikla obuvnická firma rodiny Baťových. Zlín se stal moderním městským centrem. V roce 2000 se dostalo městu, jeho urbanistickému stylu, velkého ocenění - jeho výstavba z let 1910 - 1950 byla vyhlášena v celostátní anketě Stavbou století.

 

 

Baťův kanál - 25 km

Baťův kanál je v současnosti využíván pouze jako turistická vodní cesta. Lidé zde tráví dovolenou, víkendové pobyty, nebo přijíždějí ve svém volném čase, aby se svezli na lodi a poznali tak další zajímavosti naší přírody z paluby lodi. Tu si mohou vypůjčit v některé z půjčoven lodí, které na této vodní cestě fungují. Velmi oblíbené jsou také pravidelné plavby na velkých výletních lodích či pobyt na hausbótu.

 

 

 

Rožnov pod Radhoštěm - 74 km

Město se rozkládá v srdci moravskoslezských Beskyd. Nejstarší zmínka o Rožnově je z roku 1267. Nad původní osadou se tyčil hrad Rožnovec, roku 1538 byl zbořen, dnes jsou zde pouze zbytky zdí. V okolí Rožnova jsou stovky kilometrů turistických i cyklistických tras. V zimním období jsou k dispozici zařízení pro všechny oblíbené zimní sporty.
Valašské muzeum v přírodě je největším muzeem svého druhu u nás. Bylo založeno v roce 1925 a zahrnuje na 70 přístupných objektů. Ve třech areálech prezentuje dřevěné roubené stavby valašské lidové architektury.

 

 

 

Modrá - 40 km

Představuje návštěvníkům podobu slovanského opevněného sídliště z doby Velké Moravy (9. století). Je významným subjektem názorně osvětlující jednu z nejvýznamnějších etap našich národních dějin. Skanzen žije každodenním životem, naučnými představeními, programy, pokusnými tavbami kovů, výrobou keramiky, zemědělskou výrobou i neustále prováděným archeologickým výzkumem.

 

 

 

Hostýn - 61 km

Poutní chrám s mariánskou svatyní, který je postaven na hoře Hostýn 718 m.n.m., je již tři století cílem tisíce poutníků. Archeologický průzkum doložil pravěké osídlení Hostýnu už v době bronzové. Návštěvníci na místě najdou tři poutní domy s restauracemi a ubytovací kapacitou.

 

 

 

 

 

Lešná - 35 km

Areál nazývaný Lešná je spjat s rakouskou šlechtou Seilernů. Dnešní ZOO zůstává stále krásným bioparkem s největší sbírkou ptáků v ČR, ale i mnoha jinými neméně zajímavými např. gorilami, lachtany, žirafami či tučňáky. Zachován zůstal i chov koní - lipicánů. Kouzelnou atmosféru tvoří především rozsáhlý zámecký park, přecházející v lesopark s četnými rybníčky a vodními nádržemi. Zámek Lešná se nachází se v areálu zoologické zahrady.

 

 

 

Velehrad - 43 km

Vznik a vývoj poutního místa Velehradu souvisí se založením pozdně románského cisterciárského kláštera. Klášter patřil k našim nejbohatším klášterům. V pol. 19. století proběhly úpravy a menší přestavby v souvislosti s oslavami tisícileté cyrilometodějské mise. Od roku 1927 má chrám titul a výsady menší baziliky ( bazilika minor). Roku 1990 Velehrad navštívil také papež Jan Pavel II.

 

 

 

 

 

Kunovice - 30 km
Letecké muzeum představuje stroje vyrobené v kunovické továrně, ale také stroje ze zahraničí, celkem 23 civilních i vojenských strojů.

 

 

 

 

 

 

Lednicko-valtický areál (UNESCO) - 100 km

Oblast vymezená Valticemi, sídelním městem Liechtensteinů a Lednicí, kde měli své letní sídlo, je příkladem citlivě komponované krajiny s množstvím drobných i větších romantických staveb, tzv. saletů. Od roku 1996 je součástí světového dědictví UNESCO.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.