Wellness retreat centre

Cesta zahradou 6 smyslů

Jedlá zahrádka – CHUŤ

Příroda ti dokáže dát vše, co k životu potřebuješ.

Vyzkoušej pravou chuť přírody. V okolí altánku náš zahradník vysadil zahrádku plnou různých ovocných plodů (maliny,ostružiny, borůvky,…). Nebo můžeš vyzkoušet chuť jednotlivých bylinek z Léčivé zahrádky Augustiánů.


Léčivá síla hudby – SLUCH

Nalaď své tělo na tóny přírody a jemné doteky sluch harmonizujících hudebních vibrací.

Zahraj si na léčivé hudební nástroje, které vydávají uklidňující zvuk. Nebo se jen pohodlně usaď, zavři oči a poslouchej příjemné zvuky přírody. Hudba je jednou z nejmocnějších a nejléčivějších energií vůbec. A proto při muzikoterapii dochází k hlubokému uvolnění těla a mysli.


Vůně přírody – ČICH

Zpomal a nauč se ovládat svůj dech. Nezapomeň, že život začíná nádechem a výdechem končí.

Otevři lucernu a přivoň si. Poznáš, o jaký element se jedná? Příroda nám sama nabízí své jedinečné a nenahraditelné bohatství. A proto se můžeme pomocí aromaterapie zbavit únavy, stresu a nalézt zklidnění organizmu a odpočinek.


Stezka bosou nohou – HMAT

Nohy tě nosí celý den. Dopřej jim reflexní uvolnění a propoj se tak s přírodou.

Vyzkoušej bosou nohou různé druhy přírodních materiálů a zažij tak přírodní reflexní masáž plosky nohy. Na chodidlech je mnoho nervových zakončení, a proto dochází k přirozené masáži jednotlivých bodů, které jsou přímo spojeny s vnitřními orgány těla. Povzbuzuje se tak svěžest celého organizmu a dobrá nálada.


Cit v rukou – HMAT

Dokážeš vidět pomocí rukou?

Nejdříve trénuj nanečisto, a jakmile se budeš cítit dostatečně připravený, polož jednu ruku na abecedu, kterou budeš hledat správné písmenko a druhou rukou „čti“ vzkaz. Braillovo písmo umožňuje čtení hmatem a již téměř 200 let pomáhá nevidomým.


Pouť k vlastnímu středu – ZRAK

Důvěřuj svým dlaním a najdi ve tmě cestu do svého nitra. Labyrint není bludiště, ale cesta…

Chytni se oběma rukama lana, zavři oči a pomalu směřuj do středu labyrintu. Nyní tě čeká pouť života, na které přestaneš vnímat okolní svět, zaměříš se jen na směr a tím ztišíš svou mysl. Ve středu labyrintu vstoupíš do srdce svého bytí. Poté vystupuješ do vnějšího světa plný energie a nových vizí.


Cesta k sobě - 6. SMYSL

"INTUICE" - Naslouchej své duši a objev přirozenou moudrost svého těla. Proto čerpej energii z hotelové zahrady a trénuj své smysly. Na závěr si vyber kartu, která ti pomůže najít tvé pravé já.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.